Engelliler Erişebilirliğe Dikkat Çekti

 Tarih: 15-10-2024 13:20:57
Engelliler Erişebilirliğe Dikkat Çekti

Altı Nokta Körler Derneği Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Oktay, 15 Ekim Beyaz Baston Güvenlik Günü'nde yaptığı açıklamada, engelli bireylerin günlük yaşamda karşılaştıkları erişilebilirlik sorunlarına dikkat çekti. Oktay, beyaz bastonun bağımsız hareketin ve güvenliğin sembolü olduğunu hatırlatarak, özellikle şehir içindeki altyapı eksikliklerinin engelli bireylerin hayatını zorlaştırdığını belirtti.

Oktay, Türkiye genelinde kılavuz çizgilerinin kullanılmaması, kaldırımlardaki fiziksel engeller, toplu taşıma araçlarında sesli sinyalizasyon sistemlerinin eksikliği ve trafik ışıklarında sesli uyarı sistemlerinin olmamasının engelli bireylerin bağımsız ve güvenli hareket etmelerini engellediğini söyledi.

"Bu sorunlar, sadece engelli bireylerin günlük yaşamlarını değil, aynı zamanda toplumsal hayata eşit katılımlarını da sınırlıyor" diyen Oktay, Altı Nokta Körler Derneği olarak bu konuda farkındalık yaratmak ve çözüm talep etmek amacıyla mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

"Somut Adımlar Atılmalı"

Engelli bireylerin hayatını kolaylaştıracak düzenlemelerin bir an önce yapılması gerektiğini belirten Oktay, şehirlerin herkes için erişilebilir hale getirilmesinin önemine dikkat çekti. Kamuoyunu ve yetkilileri bu konuda daha duyarlı olmaya davet eden Oktay, "Erişilebilir bir şehir, herkes için daha yaşanabilir bir dünya demektir" dedi.

Haber: Gülşen KABAAĞAÇ

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ÖZEL HABERLER Haberleri
Tüm Anketler
Sizce Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığını hangi parti adayı alır?
BİZİ TAKİP EDİN
  • HABER ARŞİVİ
    YUKARI