Fahiş kiralara ‘YETER’ dedi

 Tarih: 15-10-2024 13:22:34
Fahiş kiralara ‘YETER’ dedi

Kiracılar Dayanışma Platformu Başkanı Cengiz Kul, pandemi sonrası hızla yükselen kira fiyatları ve dar gelirli vatandaşların barınma sorunlarına dikkat çekerek, hükümeti ve muhalefeti eleştirdi. Kul, mevcut siyasi yapının dar gelirli vatandaşların sorunlarına kayıtsız kaldığını belirtti ve kiracıların zor durumda olduğunu vurguladı.

Yaptığı açıklamada, Türkiye'de vatandaşların giderek emlakçı ve ev sahiplerinin insafına terk edildiğini ifade eden Kul, hükümetin bu durumu kontrol altına almadığını söyledi. Kiraların ödenemez hale geldiğini belirten Kul, "Vatandaş ne yapacağını şaşırmış durumda, birçok kişi bu sorunla baş edemez hale geldi" dedi.

"Vatandaşlar Suça İtiliyor"

Cengiz Kul, kiralarını ödeyemeyen vatandaşların çareyi yasa dışı yollarda aramaya başladığını belirterek, "Bazıları fuhuşa, madde kullanımına, hırsızlığa veya tefecilere yöneliyor. En kötüsü de hayatından vazgeçip farklı çözümler arıyor. Bu noktada vatandaşlar çaresiz bırakıldı" dedi. Kul, bu sorunun çözümünde siyasi iradenin eksikliğine dikkat çekerek, "İktidar ve muhalefet bu konuda sorumluluk almalı. Yoksa bu toplum kendi sorunlarını kendi çözmeye çalışacak ve bu, çok daha büyük sorunlara yol açacak" diye konuştu.

"Suç İktidar ve Muhalefette"

Cengiz Kul, barınma krizinin toplumsal yıkımlara yol açtığını belirttiği açıklamasında, siyasilerin vatandaşları bu hale getirdiğini ifade etti. Kul, "Bu millet hırsızlık yaparsa, suça karışırsa, bu onların değil, onları bu duruma getiren iktidar ve muhalefetin suçu. Bu milleti sahipsiz bıraktınız, günahı ve vebali sizindir" dedi.

Kul, asgari ücretle geçinmenin, kira ödemenin ve çocuk okutmanın imkânsız hale geldiğini vurgulayarak, "Sizler rahat ediyorsunuz diye, bu gariban halk perişan ediliyor. Barınma hakkı bir lüks değil, en temel insan hakkıdır" dedi.

"Mücadelemiz Sürecek"

Kiracılar Dayanışma Platformu olarak yüksek kira fiyatlarının ve barınma sorunlarının takipçisi olacaklarını belirten Kul, "Kim halkın yanında olursa, biz de onun yanında olacağız. Bu halkın mağduriyetine kayıtsız kalamayız" diyerek mücadelenin süreceğini vurguladı.

Barınma kriziyle ilgili olarak, platformun merhamet ve vicdan çağrısında bulunan Kul, siyasilerin bu soruna acilen çözüm bulması gerektiğini ifade etti.

Haber: Yalçın KÜÇÜK

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ÖZEL HABERLER Haberleri
Tüm Anketler
Sizce Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığını hangi parti adayı alır?
BİZİ TAKİP EDİN
  • HABER ARŞİVİ
    YUKARI